top of page

 

Orthomoleculaire geneeskunde 

 

Aandoeningen op een natuurlijke manier benaderen

 

Orthomoleculaire geneeskunde is een synoniem voor voedings- en leefstijlgeneeskunde. Het is een wetenschappelijke methode die de onderliggende oorzaken van ziektepatronen en lichamelijke ongemakken kan ophelderen. 

Er wordt gekeken naar het lichaam in zijn totaliteit. Om reden dat onze orgaansystemen met elkaar in verbinding staan en voortdurend met elkaar communiceren. Wanneer er één orgaansysteem niet goed functioneert heeft dit invloed op al onze andere lichamelijke processen. Zoals bijvoorbeeld een langdurige blootstelling aan stress een grote impact kan hebben op onze spijsvertering en opname van voedingstoffen. Dit kan op zich weer leiden tot andere uiteenlopende klachten. 

Ieder mens heeft een eigen unieke fysieke en geestelijke gesteldheid. Het opstellen van een behandelplan met bijkomend advies is dan ook zeer persoonsgebonden. Voeding, kruidentoepassingen en goed opneembaar hoogwaardige supplementen staan hierin centraal. Dit zijn allemaal natuurlijke stoffen die eigen zijn aan ons lichaam.

Wetenschap heeft aangetoond dat goede voeding essentieel is om ziekte te voorkomen en gezondheid te herstellen

Voeding bij kinderen


Voor kinderen is goede voeding eveneens heel belangrijk. De impact op een gezond metabolisme en psychische ontwikkeling is zeer groot. De meeste kinderen consumeren te veel tussendoortjes en dranken met fructose. Overgewicht, buikklachten, verlaagde immuniteit en hoofdpijn kan daar een vervolg van zijn. Alsook heeft goede voeding een positieve uitwerking bij ADD en ADHD. 

bottom of page