top of page

 

Orthomoleculaire geneeskunde 

 

Aandoeningen op een natuurlijke manier benaderen

 

Orthomoleculaire geneeskunde is een synoniem voor voedings- en leefstijlgeneeskunde. Het is een wetenschappelijke methode die de onderliggende oorzaken van ziektepatronen en lichamelijke ongemakken kan ophelderen. 

Er wordt gekeken naar het lichaam in zijn totaliteit. Om reden dat onze orgaansystemen met elkaar in verbinding staan en voortdurend met elkaar communiceren. Wanneer er één orgaansysteem niet goed functioneert heeft dit invloed op al onze andere lichamelijke processen. Zoals bijvoorbeeld een langdurige blootstelling aan stress een grote impact kan hebben op onze spijsvertering en opname van voedingstoffen. Dit kan op zich weer leiden tot andere uiteenlopende klachten. 

Ieder mens heeft een eigen unieke fysieke en geestelijke gesteldheid. Het opstellen van een behandelplan met bijkomend advies is dan ook zeer persoonsgebonden. Voeding, kruidentoepassingen en goed opneembaar hoogwaardige supplementen staan hierin centraal. Dit zijn allemaal natuurlijke stoffen die eigen zijn aan ons lichaam.

"Science has shown that good nutrition is essential to prevent disease and restore health"

Nutrition in children

Good nutrition is also very important for children. The impact on a healthy metabolism and psychological development is very large. Most children consume too many snacks and drinks with fructose. Overweight, stomach complaints, lowered immunity and headaches can be a consequence of this. Good nutrition also has a positive effect on ADD and ADHD. 

bottom of page