Darmgezondheid en goede voeding tijdens de zwangerschap
Grote avonturen Beginnen klein
Darmmicrobioom van de moeder bepaalt mede die van het kind
Wat is een darmmicrobioom
​
Het darmmicrobioom, ook wel darmflora genoemd, bevindt zich voornamelijk in de dunne darm en de dikke darm.
Het bestaat uit bacteriële stammen, die wanneer zij in evenwicht zijn, bijdragen tot de goede werking van het organisme.
​
-
​Het vergemakkelijkt de spijsvertering en een goede absorptie van voedingsstoffen
-
Het beschermt ons tegen ziekteverwekkers en versterkt ons immuunsysteem
-
Het reguleert ons zenuwstelsel en beïnvloedt de neurologische ontwikkeling
Moeder en kind
​
De conditie van het darmmicrobioom van de moeder bepaalt mede de gesteldheid van de darmflora en afweersysteem van het kind. Bij een vaginale geboorte komt de baby in aanraking met het darmmicrobioom van de vagina en de darmen. Een onderdeel van een natuurlijke bevalling die de bacteriële samenstelling bij de baby vanaf de geboorte mee bepaalt. Het is dan ook vanzelfsprekend dat hoe gezonder de darm- en vaginale flora van de mama, deze vele gezondheidsvoordelen kan hebben voor het kind en zijn latere ontwikkeling.
​
​
Darmmicrobioom analyse voor of tijdens de zwangerschap
Een goede start voor jou en jouw kindje vindt de basis in een evenwichtig darmmicrobioom
Afhankelijk van de klachten kan een stoelgangonderzoek worden aangeraden. Soms is het voldoende enkele parameters te onderzoeken die ons op de hoogte kunnen stellen van bijvoorbeeld aanwezige ontstekingen, lage immuniteit, voedingsintoleranties, ...
Aan de hand van de onderzoeksresultaten volgt advies gericht op het verbeteren van de natuurlijke darmflora, een goede vertering en het terugdringen van aanwezigheid van ziekmakende bacteriën.
Voor een herstel op natuurlijke basis worden voedingsadviezen gecombineerd met kruiden, gemmotherapie en goed opneembaar hoogwaardige suppletie.
Natuurlijke voeding bij een kinderwens of tijdens de zwangerschap
Energie is de basis voor al het leven, en jouw kindje is nieuw leven
​
De energiebehoefte van een zwangere vrouw ligt circa 20 % hoger dan normaal. Hierbij is het vooral een kunst om de caloriebehoeften optimaal te benutten door goede voeding en indien nodig aan te vullen met enkele belangrijke vitaminen en mineralen in de vorm van goed opneembare suppletie.
​
Enkele belangrijke factoren voor een goede basisverzorging
​
​
​
​
​
​
Borstvoeding
​
Borstvoeding een onovertroffen voedingsmiddel​
​
Borstvoeding is de meest natuurlijke voeding voor uw baby. Door het geven van borstvoeding geeft je hem of haar de beste start van haar of zijn leven. Het is een mooi en liefdevol moment en zorgt ervoor dat jouw baby wordt gevoed met een volwaardige mix van voedingstoffen.
Uit recent onderzoek is gebleken dat moeders die hun kind borstvoeding geven, de kans verminderen dat de baby allergieën, eczeem en darminfecties ontwikkelen. Afhankelijk van de situatie kan het gunstig zijn de voeding aan te vullen met extra vitamine D en K en gezonde darmbacteriën (probiotica). Jouw baby heeft tot de leeftijd van 6 maanden voldoende aan volledige borstvoeding.
Gunstig voor moeder en kind
​
​
​
​
​​
-
Foliumzuur
-
De vetzuurhuishouding
-
Belasting met schadelijke stoffen
-
Het voorkomen van infecties
-
Voldoende inname van vitamines en mineralen
​
​​
-
Waarom kiezen voor borstvoeding
-
Aanvulling voor de moeder
-
Wanneer kiezen voor probiotica
​
De eerste 1000 dagen (vanaf conceptie tot 2-jarige leeftijd) spelen een grote rol in de blauwdruk voor het leven